Skip Navigation Links
   
Transparent Linjal


Når du har oppe et NOAA meteogram med mange vindpiler i flere forskjellige høyder/lufttrykk så kan det være vrient å se hvilke piler som tilhører hvilket klokkeslett.

Dette løser du med "Linjal".
Denne legger seg som en halvveis gjennomsiktig strek over alle applikasjoner. Linjalen drar du frem og tilbake over skjermen eller "finklikker" deg fram én og én pixel av gangen. Den kan brukes både vertikalt og horisontal. Høyreklikk for å endre innstillinger.

Det kan være en fordel å legge denne ned på  "taskbaren".

Taskbar:

Det gjør du ved simpelthen å opprette en snarvei på desktoppen og deretter dra den ned på taskbaren. Da er den alltid lett tilgjengelig.

Freeware. Utviklet av: Trond Kjeldsen

      Last ned..

CopyRectangleDette er en kjekk liten sak for å kopiere deler av "skjermen". Programmet legger seg som et ikon i "System Tray". Deretter er det bare å høyreklikke på ikonet, velg "Copy" og dra en firkant over det du vil kopiere for deretter å lime inn utvalget ditt inn i Word, Powerpoint eller hva du vil.

Så godt som alle bildene du ser på denne siden har jeg brukt "CopyRectangle" til å lage.

Freeware. Utviklet av: Trond Kjeldsen

      Last ned..

"CopyRectangle" som ikon i System Tray:


"CopyRectangle" vil du helst alltid ha tilgjengelig. Det kan du få til ved  å legge en snarvei til programmet i oppstartskatalogen din.

På en PC med engelsk Windows XP finner man oppstartskatalogen her: C:\Documents and Settings\bruker\Start Menu\Programs\Startup
GpsDump
Laster ned tracklog fra GPS'en.
Et "must" for alle PG/HG piloter.

Utviklet av: Stein Sørensen

      Link til GpsDump
     
 

Icons by http://dryicons.com